Ekspozitë me punime artistike të zhanrevetë ndryshme

Në Qendrën e Kulturës “Rexhep Mitrovica” vazhdon të qëndroj e hapur ekspozita me punime artistike nga artistët mitrovicasë që janë prezentuar me punime nga llojet e ndryshme të zahnreve të gjiisë së artit të bukur.

Shumëllojshmëria e temave të prezentuara në pikturë, skulpturë, grafikë dhe dizajn janë dëshmi se Mitrovica dhe artistët e saj vazhdojnë të jenë në hap me kohën, zhvillimin dhe tranzicionin që po kalojmë.

Artistët vazhdon të i sfidoj tema e minatorëve të nëntokës, koresë së bukë së tyre, e bukurive dhe pejsazheve që ka ambineti kodrinor malor dhe rrethinat e Shalës së Bajgorës por edhe rrudhat e ballit të portreteve të qytetarit që me vite kanë vuajtur për ditën e sotme të lirisë dhe pavarsisë. Ekspozita ëshët vlersuar lartë nga kritikët ndërsa ajo vazhdon të vizitohet nga mitrovicasit e të gjitha moshave dhe perofesioneve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*