Siguria

Rritet numri i të helmuarve nga gazrat në shkollën e Gostivarit (Video)

Deri të premten në orën 23:00, nga gazi helmues në shkollën e mesme ekonomike komunale “Gostivar”, janë helmuar mbi 44 persona, shumica prej tyre nxënës, ndërsa ka edhe mësimdhënës dhe punonjës të sigurimit. Deri më tani 14 persona janë dërguar në Klinikën e Toksikologjisë në Shkup. Ndërkohë, deri në orën 20:50, numri i atyre që kanë kërkuar ndihmë mjekësore ka ... Read More »

Ja si trafikoheshin armët nga Shqipëria në Kosovë

Prokuroria zbardh mekanizmin e trafikimit të armëve nga Shqipëria në drejtim të Kosovës. Prokurori i çështjes ka përcaktuar me detaje të gjitha lëvizjet që janë kryer nga të arrestuarit për këtë trafikim, ndërsa janë kryer edhe kontrolle banesash te të gjithë të arrestuarit. Sipas kërkesës së prokurori, drejtuar gjykatës mësohet se punonjësi i policisë kishte arritur të gjente bashkëpunëtorët e ... Read More »

Fajdexhiu arrestohet, i dha 3.500 euro hua, priste t’i ktheheshin 9.500

Fajdexhiu arrestohet në Prizren pasi kërcënoi borxhliun. I kishte dhënë hua 3.500 euro dhe për gjashtë muaj shuma e borxhit arriti në 9.500. Kërcënuesit iu caktua masa e ndalimit 48 orësh. Policia e Kosovës i është përgjigjur thirrjes nga një qytetar në rrethinën e Suharekës për një kërcënim dhe ka arrestuar kërcënuesin fajdexhi. Doli se ankuesi kishte marrë një shumë ... Read More »

Siguria është një ndër elementet themelore që shteti duhet t’ia siguroj qytetarëve

Lipjan – Siguria në komunën e Lipjanit është më e mirë se në disa komuna tjera të Kosovës u tha në konferencën ” Siguria në komunitet” e cila u organizua në sallën e Kuvendit Komunal në Lipjan nga Këshilli i Veprimit Rinor Lokal – Lipjan (KVRL – L) me përkrahje të Drejtorisë së Kulturës, Rnisë dhe Sportit. Kjo konferencë bëri ... Read More »

Ndërrim komande në Bondstill

Pothuajse nëntë muajë pasi mori komandën e Grupit Luftarak Shumëkombësh – Lindje, Brigada e 525-të për Vëzhgimin e Fushëbetejës i’a dorëzoi atë një njësiti tjetër të ngjashëm të ushtrisë së rregullt amerikane, gjatë një ceremonie të organizuar me rasitin e dorëzimit të komandës ne Kampin Bondsteel, më 13 shkurt. Brigada e 504-të për Vëzhgimin e Fushëbetejës, që është e stacionuar ... Read More »

Inspektorët parandalojnë uzurpimimin e pronës komunale

Gjilan – Me urdhër të U.D. të drejtorit të Inspeksionit, Valon Shefkiu, është parandaluar uzurpimi i pronës komunale prej 25 metrash katrorë që ishte bërë nga pronari i ndërtesës, Avni Gjakova. Me të marrë lajmin për uzurpimin e kësaj pjese të Komunës, inspektorët komunal kanë dalë në vendin e ngjarjes, për ta parandaluar këtë akt të shëmtuar. U.D. u drejtorit ... Read More »

Inspeksioni monitoron autolarjet

Gjilan – Inspeksioni i Komunës së Gjilanit është në aksion për të monitoruar autolarjet dhe ekonomit tjera që veprojnë në Gjilan, lidhur me zbatimin e urdhëresës së Kryetarit të Komunës e cila e ndalon përdorimin e ujit të pijes për disa kategori e ndër to edhe tek autolarjet, pastrimin e trotuareve dhe ujitjen e kopshteve etj. Me këtë rast inspeksioni ... Read More »

Skandali i vizave vonon liberalizimin

Skandali i fundit për falsifikim dokumentesh të udhëtimit, për të siguruar në mënyrë të jashtëligjshme viza Shengen në Ambasadën Italiane në Prishtinë, në të cilin është i përfshirë edhe deputeti Ukë Rugova, do të ketë efekt negativ në procesin e liberalizimit të vizave. Drejtuesit e institucioneve të Kosovës dhe njohësit e proceseve integruese pranojnë se skandalet e tilla nuk përçojnë ... Read More »